Rahandusministeerium tegeleb agaralt tsentraliseerimisega

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Liis Treimann

Rahandusministeerium on algatanud riigiasutuste finants-, personali- ja palgaarvestuse tsentraliseerimise, hangete keskse läbiviimise ning kinnisvara korralduse tsentraliseeritud valitsemise.


Riigiasutuste tegevuste paremaks korraldamiseks ja efektiivsemaks muutmiseks on rahandusministeerium käivitanud mitmeid reforme, mis aitavad tulevikus efektiivsemalt toime tulla, märkis rahandusminister Jürgen Ligi reedel ministeeriumidele ja põhiseaduslikele institutsioonidele saadetud kirjas.

Esimene reform on tugiteenuste tsentraliseerimine. «Järgneva nelja aasta jooksul on kavas tsentraliseerida kõikides valitsemisalades finants-, personali ja palgaarvestus ning võtta kasutusele e-arved,» ütles Ligi.

Teine reform on hangete läbiviimise tsentraliseerimine. «See tähendaks hangete korraldamiseks vajaliku kompetentsi toomist igas valitsemisalas ühte üksusesse, kes viib hankeid läbi ja nõustab valitsemisala teisi üksusi hangete läbiviimisel e-keskkonnas,» selgitas rahandusminister.

Kolmas reform on kinnisvara korralduse valitsuse tsentraliseerimine «Kinnisvarategevuste planeerimine ja juhtimine (sh investeeringute suunamine) ei ole olnud piisavalt süsteemne ja efektiivne, kinnisvara vajab lisaressursse investeeringuteks ja haldamise kvaliteedi tõstmiseks,» ütles Ligi. «Hoonete kasutusintensiivsust tuleb tõsta pinnakasutuse optimeerimisega ja kinnisvara haldamise konsolideerimisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles