Urve Palo: Eleringi puhul on äriline tasuvus teisejärguline (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimehe Urve Palo kinnitusel ei saa Eleringi tegevust mõõta üksnes kulu-tulu aspektist, eelkõige panustab ettevõte Eesti energiajulgeoleku tagamisse.

Eleringi ootavad eest julgeoleku seisukohalt olulised tegevused nagu Balticconnectori ehitus, Eesti elektrisüsteemi lahti sidumine Venemaast ja Läti suunal ülekandevõimsuste kasvatamine. «Kõigi nende tegevuste puhul on äriline tasuvus teisejärguline. Nii Eleringi vähem- kui ka enamusosaluse erastamise puhul hakkavad otsuste tegemist mõjutama aga eelkõige ärilised kaalutlused. See ei ole Eesti energiajulgeoleku poliitikast lähtudes mõistlik,» arvas Palo.

Tema kinnitusel on Eleringi peamine eesmärk tagada Eesti tarbijatele kvaliteetne energiavarustus ehk ettevõte ei saa ainult tegeleda kasumlike projektidega vaid kannab ka sotsiaalset vastutust tarbijate ees.

Sotsiaaldemokraadid seisavad kindlalt vastu kõigi riiklikult tähtsate objektide või ettevõtete erastamisele. «Ebavajalike riigile kuuluvate ettevõtete müüki me aga ei välista, kuid müügiotsuse tegemisele peab eelnema põhjalik analüüs,» nentis Palo.

«Monopoolset ettevõtet müüa on lihtne, kuid tagasi osta kordades keerulisem ja kallim. Lääne-Euroopas on täna pigem tendents vastupidine- riigid ja omavalitsused pigem ostavad avalikku teenust monopoolselt pakkuvaid ettevõtteid tagasi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles