Michal: riigifirmad lähevad erakätesse poliitilistel eesmärkidel (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimaminister Kristen Michal lubab uuendusi väiketootjatele, kes toodavad ise elektrit.
Kliimaminister Kristen Michal lubab uuendusi väiketootjatele, kes toodavad ise elektrit. Foto: Sander Ilvest

Valitsus koostab riigiettevõtete erastamiskava, mille järgi võiks majandusminister Kristen Michali sõnul Eesti Energia uute õlitehaste rajamisse kaasata olulisel määral ka erakapitali. Investeerimispankuritele magusa suutäiena tunduvat Eleringi valitsus börsile viia ei kavatse.

-Milline on teie nägemus riigifirmade Eleringi, Eesti Energia ja Tallinna Sadama erastamisest?

Minu hoiak on, et kui on tegemist tõrgeteta toimiva turuga, ei pea riik sellel kaupmees olema. Riigi roll on olla regulaator või vajadusel nõudlik tellija. Pole saladus, et olen algatanud mitme ettevõtte erastamisplaanide koostamise. Esimene pääsuke on teehooldusettevõte Eesti Teed, hiljuti saime valitsuses toe, et lõpetada siselepingud, suunata ettevõte vabale turule, ja seejärel võiks alustada erastamist. Mõtteid on veel pakiäri ja raudteevedude kohta. Tean, et rahandusminister Sven Sester vaatab samas suunas, ja me teeme selleks koos kava.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles