Üheksa asja, mida teha 20ndates, et olla miljonär 30ndates

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP

Vabas majandusruumis võib igaüks teenida nii palju raha kui soovib ja sihi poole liikuma hakkamiseks pole kunagi liiga vara.

Selleks, et ka sina jõuaksid 30ndates oma kõrgele seatud eesmärgini, pani Business Insider kokku üheksa soovitust. Nende järgmine ei pruugi küll sajaprotsendiliselt sind rikkaks teha, aga kahjuks see ka kindlasti ei tule.

  1. Keskendu teenimisele. Tänases ühiskonnas ei saa sa tõenäoliselt valida lihtsalt endale meelepärast teed, kuidas rikkaks saada. Esimene samm on ikka suurendada oma sissetulekut ja korrata seda sammu nii palju kui võimalik. Teenimisest on tavaliselt lihtsam rääkida kui seda teha, aga enamikel inimestel on tegelikult lisateenimisvõimalused olemas.
  2. Arenda lisateenimise valdkondi. Üks viis rohkem teenida on pingutada rohkem nendes kanalites, mis sul juba olemas on, seda siis kas investeerimisvallas, kinnisvara rendis või muus taolises. Mida rohkem on sul tuluallikaid, seda kindlamini saad end tunda.
  3. Säästa, et investeerida, mitte et lihtsalt säästa. Ainuke mõte raha säästmisel on siis, kui sa seda ka kuskile investeerid. Pane oma raha kontole, mis seda kasvatab ja ära kasuta neid eraldi seisvaid kontosid kunagi millekski muuks, isegi mitte häda olukorras, sest ainult nii suudad jätkata oma sissetulekute kasvu ja see hoiab sind sihikindlana.
  4. Ära eputa, vaid tööta edasi. Luksusautot pole mõtet osta, kui sellega lõppeb ka kogu edasine luksus. Ole inimestele tuntud oma töökuse, mitte rikkuse poolest.
  5. Muuda oma mõtlemist. Rikkaks saamine algab sellest, kuidas sa rahateenimisse suhtud. Päeva lõpuks on saladus ikka sama – mõtlemine. Seni kuni massid arvavad, et rahateenimine pole nende võimuses, teavad rikkad, et korralik teenimine on kõik iseenda töötahtes kinni.
  6. Investeeri endasse. Kõige turvalisem on investeerida iseenda tulevikku. Loe vähemalt 30 minutit päevas, kuula arendavaid jutusaateid ja hoia silm peal oma eeskujudel. Sa ei pea lihtsalt tugev olema oma alal, vaid oskama rääkima ka teemadest, mis jäävad sinu huviorbiidist veidi kaugemale, olgu selleks, siis finantsi, poliitika või spordi valdkond. Tarbi teadmisi nagu õhku hingamiseks.
  7. Sea eesmärke ja kujuta end ette neid saavutamas. Kui tahad rohkem teenida, peab sul olema kindel eesmärk ja siis detailne plaan, kuidas seda saavutada. Rahal pole võimalik lihtsalt ilmuda, selle jaoks tuleb tööd teha. Rikkad inimesed on valinud rikkuse saavutamise oma eesmärgiks ja keskenduvad sellele täielikult. See nõuab keskendumist, julgust, teadmisi ja palju ebamugavust. Tihti on eesmärkide saavutamisel see probleem, et inimesed ei tea täpselt, mida nad tahavad. Rikkad inimesed on täiesti kindlad, et nemad tahavad rikkust.
  8. Suhtle inimestega, keda imetled. Selle mõte on ümbritseda ennast andekate inimestega, kes jagavad sinuga sama maailmavaadet, sest kahel targal ja loomingulisel inimesel on tunduvalt rohkem jõudu, et koos oma unistuste poole liikuda. Pealegi muutuvad inimesed sellisteks, kellega nad suhtlevad, seepärast käivadki enamik rikkaid läbi teiste rikastega. Oma eeskujudelt on palju õppida, sest enamjaolt on rikkad hoopis teistsuguse maailmavaatega, kui keskmised inimesed, seega on neilt palju õppida.
  9. Sihi veel kaugemale ja kõrgemale. Viga, mis tihti tehakse on see, et ei julgeta mõelda veel suuremalt. Selleks, et miljonäriks saada, piisaks ju miljonist, aga miks mitte sihtida suuremaid numbreid? Raha ei saa maailmast otsa, ainult inimeste julgus kaugele mõelda saab tihti otsa.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles