India rikkaim mees: hingelt kuulun ma keskklassi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mukesh Ambani
Mukesh Ambani Foto: AFP / Scanpix

Kütuse-, telekomi- ja jaekaupade äriga 22,7 miljardi dollarini küündiva varanduse teeninud Mukesh Ambani väitis kohalikule ajakirjandusele, et südames kannab ta ka ülirikkana siiski keskklassi väärtusi, vahendab Quartz.

Ambani, kelle Mumbaisse rajatud koduks on umbkaudu kaks miljardit dollari maksma läinud 27-korruseline kolme helikopterite maandumisplatsiga varustatud pilvelõhkuja, rõhus intervjuus, et on tegelikult hoiakutelt pigem tagasihoidlik.

«Ma sündisin keskklassi perekonnas ning ma pean neid väärtuseid ikka kalliks. Ma arvan, et see on hea asi. Meie kõigi jaoks ei ole elu väikesed rõõmud kuhugi kadunud. Ma olen väga, väga uhke väärtuste üle, mis mulle kaasa anti.»

Ambani jättis omal ajal pooleli Stanfordi ülikooli, et aidata oma isal Dhirubhail, kes oli juba toona üks India mõjukamaid ärimagnaate, äri laiendada.

Praeguseks on tema Reliance Industries India väärtuslikem erakätes ettevõte.

Ambani varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 22,7 miljardit dollarit, millega ta hoiab maailma rikkaimate inimeste edetabelis 29. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles