Mainori 9 kuu käive ületas 14 miljonit

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskise Öpiku maja sarikapidu
Ülemiste keskise Öpiku maja sarikapidu Foto: Eero Vabamägi

Mainor grupi tänavune üheksa kuu käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 19 protsenti 14,4 miljoni euroni ja puhaskasum 15 protsenti 3,9 miljoni euroni.

Eksport suurenes võrreldes eelmise aasta üheksa kuuga 34 protsenti, mille taga on peamiselt gruppi kuuluva akna- ja uksetehase Rekman Soome-suunalise ekspordi suurenemine.

Tööviljakus grupi ettevõtetes kasvas 21 protsenti, tänu millele saavutati majandustulemuste kasv 2 protsenti väiksema töötajate arvuga. Kontserni töötajate keskmine palk kasvas aastaga 5 protsenti, ulatudes 1245 euroni kuus.

Septembri lõpus valmis gruppi kuuluva Mainor Ülemiste poolt 13-korruselise esindusliku kontorihoone Öpiku maja esimene bürootorn, kuhu asus ankurrentnikuna ABB Global Service Center. Lähinädalatel alustab ettevõte Ülemiste City linnakus ka teise samasuure kontoritorni ehitust, mille tulemusena valmib Baltikumi suurim büroohoone kogupinnaga 46 500 ruutmeetrit.

Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor lõppes kolmandas kvartalis tänavune uute üliõpilaste vastuvõtt, mis oli viimase viie aasta arvukaim. Kõrgkool sõlmis septembris ka mahuka lepingu ABB-ga rahvusvaheliste finantsspetsialistide koolitamiseks. Ülemiste Citys tegutsevatest ettevõtetest on tänavu analoogne koostöö käivitatud ka maailma suurima tööstuskraanade tootja Konecranesiga. Mainori haridusklastris alustas sel sügisel tööd ka uus üldhariduslik erakool Emili Kool.

AS Mainor tegeleb peamiselt Ülemiste City kui targa linna arendamise ja gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegilise juhtimisega. Tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tänaseks tööd kokku ligikaudu 250 inimesele. Mainor on olnud kasumis 25 aastat ehk kogu äriettevõttena tegutsemise aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles