Vorstiga Rail Balticu vastu (3)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikeühenduse Avalikult Rail Balticust eilsel pressikonverentsil üles astunud Priit Humal ja Tanel Ots, viimane hoiab käes suitsuvorsti.
Kodanikeühenduse Avalikult Rail Balticust eilsel pressikonverentsil üles astunud Priit Humal ja Tanel Ots, viimane hoiab käes suitsuvorsti. Foto: Jaanus Lensment

Eestit Euroopaga ühendava Rail Balticu raudteeprojekti kriitikute ülesastumine Tallinna keskraamatukogus algas pisikeste valedega ja lõppes suitsuvorstikangist finantseerimismudeli väljavõlumisega.

Viie miljardi euro investeerimine kogu Euroopa Liidus ainulaadsesse taristuprojekti, kus esimest korda panevad ühiste majandushuvide nimel seljad kokku kolm riiki, vajab teravalt kriitilist pilku. Kuid mittetulundusühingu Avalikult Rail Balticust pressikonverents näitas, et paarikümne eraisiku entusiasmil põhinev ja kõigest 700 euro suuruse aastase kuluga ettevõtmine sellise eesmärgini ei küündi.

Tunnustatud rahvastikuteadlase Ene-Margit Tiidu ja siinse ühe lootustandvaima transpordieksperdi Hannes Lutsu kaasamine tõstis ootused kõrgele, kuid seda valusamaks osutus kukkumine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles