UPM Otepää tehase 40 miljoni investeering kasvatab tootlikkust viis korda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UPM-Kymmene Otepää AS vineerist tootenäidised
UPM-Kymmene Otepää AS vineerist tootenäidised Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti mees Kaido Kukk ragistab lahendada Soome peaministri Juha Sipilä seatud ülesannet – teha Soome metsad kullaks –, ja seda juba 2004. aastast alates. Nii peaks näiteks novembris realiseeruma investeering, mis suurendab Otepääl asuva UPM vineeritööstuse tootlikkust viiekordselt.

Kukk (44) juhib asepresidendi ametis Soome metsanduskontserni UPM biokomposiitide ärisuunda, milles nähakse olulist rolli UPMi homse päeva kujundamisel, kuna paberitootmise kahanedes otsitakse puidule uut kasutust juba viimane kümme aastat, vahendab Äripäev

«Tänaseks on kõik suured (puiduettevõtted - toim) suutnud kohaneda – kui enne moodustas põhiosa paber ja muud tegevusalad olid paberi jaoks, siis nüüd on tegevusalad tehtud iseseisvateks äriüksusteks, mis majandavad turu tingimustel,» rääkis Kukk.

Kuigi uued suunad ei suuda kohe miljardilisi käibeid asendada – kuna uute tehnoloogiatega on põhitegevust võimalikult efektiivseks muudetud –, saab sama käive teha nüüd oluliselt vähema inimeste arvuga ja see loob ressursi uute asjade ehitamiseks. 

Näiteks pärast viimast investeeringut (40 miljonit eurot, käivitub novembris – toim) Otepääl asuvasse vineeritööstusse tõuseb töötaja tootlikkus senisega võrreldes viiekordseks.

Kukk soovitab Eesti majanduskasvu kiirendamiseks otsida tegelikke edulugusid - nagu näiteks metsatööstus pakub -, mitte niivõrd keskenduda uutele ja poppidele tegevusaladele, mis näevad välja atraktiivsed, kuid mõjutavad majandust veel suhteliselt minimaalselt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles