Siseturistidele pakkusid augustis enim huvi Harju-, Pärnu- ja Ida-Virumaa

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistide arv kasvas augustis kuus protsenti.
Turistide arv kasvas augustis kuus protsenti. Foto: Mihkel Maripuu

Augustis peatus Eesti majutusettevõtetes 417 000 sise- ja välisturisti, mida oli kuus protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal. Suurimat huvi tundsid siseturistid Harju-, Pärnu- ja Ida-Virumaa vastu.

2016. aasta augustis kasutas majutusettevõtete teenuseid 24 000 turisti enam kui eelmise aasta samal kuul, teatab statistikaamet. Eelmise aasta augustiga võrreldes suurenes välis- ja siseturistide arv vastavalt kuus protsenti ja viis protsenti. 

Välisturistid moodustasid ligi kaks kolmandikku turistide koguarvust. Kokku kasutas augustis majutusettevõtete teenuseid 256 000 välisturisti ehk 15 000 enam kui mullu augustis. 38 protsenti välisturistidest saabus Soomest, kümme protsenti Saksamaalt, kaheksa protsenti Venemaalt ja seitse protsenti Lätist. 

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest 78 protsenti tuli Eestisse puhkama, 17 protsenti oli tööreisil ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus. Välisturistid eelistasid enim Tallinna (63 protsenti majutatud välisturistidest), Pärnu linna (kümme protsenti), Tartu linna (kuus protsenti) ja Saare maakonna (viis protsenti) majutusettevõtteid.

Augustis peatus majutusettevõtetes 162 000 siseturisti, mis on 8000 turisti enam kui eelmise aasta augustis. Puhkusereisil oli 65 protsenti ja tööreisil 18 protsenti siseturistidest. Harju maakonnas peatus 20 protsenti, Pärnu maakonnas 15 protsenti, Ida-Viru maakonnas 9 protsenti ning Saare maakonnas kaheksa protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. 

Augustis pakkus külastajatele teenust 1311 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 23 000 tuba ja 55 000 voodikohta ehk 1300 voodikohta rohkem kui eelmise aasta augustis. Täidetud oli 56 protsenti tubadest ja 47 protsenti voodikohtadest. 

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot, mis oli kahe euro võrra kallim kui aasta varem samal kuul. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 42 eurot, Pärnu maakonnas 36 eurot, Saare maakonnas 32 eurot ja Tartu maakonnas 30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles