Eesti bussifirma võtab lisaks Lätile laienemise ette ka kodumaal

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiistmed
Bussiistmed Foto: Eero Vabamägi

Viimati Lätis haaret laiendanud Hansabuss plaanib nüüd osta Harjumaa bussifirma Samat, laienemisplaane vaeb ettevõte ka Leedus.

«See info peab iseenesest paika,» tõdes Hansabussi omanik Neeme Tammis, kuid pikemalt ei soostunud ta peatsest ostust rääkima, vahendab Äripäev.

Hansabuss omandas selle aasta augustis 91protsendilise enamusosaluse reisijateveoga tegelevas Läti ettevõttes Tukuma Auto SIA, kasvatades sellega Hansabussi turuosa Lätis avalikus bussiliiniveos ja tellimusvedudes hinnanguliselt 10 protsendini. Hansabussi omanik Neeme Tammis ütles siis, et näeb potentsiaali veel Leedu turul.

Väiksema konkurendi, bussifirma Arilix omanikule Toomas Hainlale oli põhiliselt Harjumaal sõitva Samati ostmise plaan uudis, kuid pakub, et ju nad näevad selles mingit võimalust: «Kellel raha on, see liidab – igaüks tahab paremini.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles