Ford sulges Austraalias 91-aastase ajalooga tehase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisaraid pühkiv Fordi tehase tööline.
Pisaraid pühkiv Fordi tehase tööline. Foto: STRINGER/REUTERS

SA autofirma Ford Motor Co. peatas reedel pärast 91 aastat oma tootmisliini Austraalias.

Ford Australia teatel ehitas firma reedel Melbourne'is Broadmeadowsi tehase viimase kuuesilindrilise tagasillaveoga sõiduki Falcon XR6. Tehases koondati 600 töölist, teatas firma.

Falconit toodeti Austraalias 1960. aastast ning riigis on neid müüdud umbes 3,5 miljonit. Viimane ehitatud mudel pannakse Ford Australia muuseumisse, lausus haru tegevjuht Graeme Whickman tehase ees töölistele.

Ford, General Motors Co. ja Toyota Motor Corp. teatasid Austraaliast lahkumisest ja 6600 töökoha koondamisest 2013. aastal. Põhjuseks toodi suur tootmiskulu, kaugus võimalikest eksporditurgudest ja suurenev konkurents.

Ford kavatseb Austraalias müüa ja teenindada imporditud autosid ning Austraalias asuvad insenerid aitavad välja töötada sõidukeid, mida hakatakse tootma mujal, lisas firma.

Seetõttu saab Fordist suurim firma Austraalia autotööstuses, kui Toyota ja General Motorsi harufirma GM Holden sulgevad 2017. aasta oma Austraalia tootmisliini.

Fordi palgale jääb Broadmeadowsis ning Victoria osariigis Lara ja Geelongi linnas 2000 inimest. Ford avas Austraalia tootmisliini Geelongis 1925. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles