EL ähvardab muuta energiasäästu kohustuslikuks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodsad säästupirnid sarnanevad üha enam harjumuspärase hõõgpirniga (paremal).
Moodsad säästupirnid sarnanevad üha enam harjumuspärase hõõgpirniga (paremal). Foto: Ants Liigus

Euroopa Komisjon kavatseb kehtestada ELi liikmesriikidele õiguslikult siduvad energiasäästu eesmärgid, kui nad ei tugevda oma püüdeid vähendada energiakasutust aastaks 2020 viiendiku võrra.


Uudisteagentuuri Reuters kätte sattunud dokumendid näitavad, et Euroopa Komisjoni energiavolinik Guenther Oettinger kavatseb anda liikmesriikidele veel kaks aastat aega oma energiasäästu püüdeid parandada, enne kui läheb edasi siduvate eesmärkide kehtestamisega, vahendab BusinessGreen.

Liikmesriigid on võtnud endale mittesiduva eesmärgi vähendada energiakasutust 2020. aastaks 20 protsenti. Kui liikmesriigid jätkavad selle eesmärgi poole liikumist praeguse kiirusega, siis aga vähendavad nad aastaks 2020 energiakasutust vaid 9 protsenti.

Euroopa Liidu sõnul võiks energiaefektiivsuse investeeringute kasv luua 2 miljonit töökohta ning tuua pikaajaliselt sääste nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles