VKG on tagasi tööle võtnud ligi 300 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15.01.2016, KOHTLA-JÄRVE
VKG. Viru Keemia Grupp. Koondamine vana Kiviter-tehnoloogia tehases. Torud, lumi, talv
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
15.01.2016, KOHTLA-JÄRVE VKG. Viru Keemia Grupp. Koondamine vana Kiviter-tehnoloogia tehases. Torud, lumi, talv FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viru Keemia Grupp (VKG) on tänavuste ümberkorralduste tõttu töö kaotanud 450 inimesest tagasi tööle võtnud ligi 300; turuolukorra stabiliseerudes ei välista ettevõte ka lisapalkamisi.

«Alates juuli alguse otsusest taaskäivitada kaks Kiviter-tehnoloogial töötavat õlivabrikut, oleme kuni septembri lõpuni tööle võtnud ligi 300 inimest,» ütles VKG suhtekorraldusjuht Irina Bojenko BNS-ile. Ta lisas, et tööle võetud inimestest suurem osa on VKG Oili operaatorid ja insener-tehniline personal ning Ojamaa kaevanduse kaevurid.

Madalast nafta hinnast tingitud tootmismahtude ajutine vähendamine ning tööprotsessi ümberkorraldamine jaanuarist juulini puudutas Bojenko sõnul 445 kontserni töötajat. Kuigi suvel plaanis ettevõte tööle ennistada veel 350 inimest, otsustas ettevõte Bojenko sõnul praeguses olukorras siiski ettevaatlikult tegutseda ja esialgu piirduda 300 inimesega.

vMõnedel tütarettevõtetel on inimesi tõesti vähem, kui enne, aga loodame, et turg stabiliseerub ja siis võib nende arv taas kasvada,» ütles ta.

Praegu töötavad nii VKG Petroter-tehnoloogial kui Kiviter-tehnoloogial õlivabrikud täisvõimsusel.

VKG teatas aasta alguses, et on madala naftahinna tõttu sunnitud koondama ligikaudu 500 inimest, tegelikult jäi koondatute arv mõnevõrra väiksemaks.

Madalate naftahindade tõttu teenis VKG mullu esmakordselt enda tegevusajaloo jooksul kahjumit summas 32 miljonit eurot. Müügitulu vähenes 14 protsenti 167 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles