Eesti-Poola ühisfirma investeerib 4 miljonit Läti andmekeskusesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmekeskus
Andmekeskus Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti-Poola investeerimisfirma BPM Capital investeeris 4 miljonit eurot Läti andmekeskusettevõttesse Digitalas Ekonomikas Attistibas Centrs (DEAC), mida ettevõte kasutab tegevuse laiendamiseks.

DEAC kasutab investeeringut ettevõttele uue infrastruktuuri hankimiseks, mille käigus on plaanis kahekordistada andmetöötlusvõimsust, suurendada andmete salvestusmahtu, tõhustada turvasüsteeme ja osaliselt refinantseerida varasemaid kohustusi, teatas ettevõte.

Investeeringu tulemusena on DEAC väga hästi positsioneerunud, suurendamaks oma kohalolu ettevõtte koduturgudel, milleks on Läti, Venemaa, Poola, Ukraina, Leedu, ja Eesti, ütles DEAC tegevjuht Andris Gailitis.

Tema sõnul saab ettevõte nüüd alustada agressiivsemat laienemist. «Me usume, et meie tooteportfell, mis ulatub pilveteenustest keerukate andmekaitse eritellimuslahendusteni, on väga konkurentsivõimeline,» rääkis Gailitis.

BPM Capital on sõltumatu investeerimisfirma, millel on kontorid Tallinnas ja Varssavis. Selle asutajad ja juhid on Kalmer Kikas, Martin Reinson, Paweù Zabrzycki ja Priit Veering.

BPM sai alguse Balti Innovatsioonifondi (BIF) algatusest, mis investeeris BPM Capitali. Fond on investeerinud muuhulgas ettevõtetesse Markit, Optometrijas Centrs, Eskaro ja DEAC.

DEAC pakub andmekeskuse teenuseid enam kui 2500 kliendile üle terve maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles