Elisa juht pakub Ansipile lahendust

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa juht Veli-Matti Mattila
Elisa juht Veli-Matti Mattila Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Et Põhja- ja Baltimaade väga madalad mobiilsete teenuste hinnad ei kasvaks rändlustasu kaotamisel mitmekordseks, tuleks Balti- ja Põhjamaade operaatoritele erand teha, pakub Elisa rahvusvahelise korporatsiooni juht Veli-Matti Mattila.

«Põhja- ja Baltimaades on kohalikud mobiilside hinnad väga madalad, seda ei tohiks lubada hävitada. Veel on võimalik plaani muuta, nii et kõik oleksid õnnelikud. Kuid kui tehakse nii, nagu praegu paistab, tooks see meie tarbimisse katastroofi,» ütles Veli-Matti Mattila Postimehele.

Euroopa Komisjoni volinike Andrus Ansipi ja Günther Oettingeri praegune ettepanek on Mattila sõnul siinsetele efektiivselt toimivatele ja madalaid hindu pakkuvatele telekomiettevõtetele majanduslikult lihtsalt talumatu. Samas loob see eelise lõunamaistele operaatoritele, kes pakuvad oma inimestele kõrge hinna eest tagasihoidlikku andmesidemahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles