Tere emafirma pankrotiistung kuulutati kinniseks (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elveda OÜ pankrotiistungil oli väidetavalt ettevõtte advokaadi nõustajana kohal ka Tere AS juht Oliver Kruuda.
Elveda OÜ pankrotiistungil oli väidetavalt ettevõtte advokaadi nõustajana kohal ka Tere AS juht Oliver Kruuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile toimus Tere ASi emaettevõtte Elveda OÜ neljatunnine pankrotiistung, mis võlgniku taotlusel kuulutati osaliselt kinniseks, kohtusaalis oli kohal ka Tere ASi juht Oliver Kruuda.

«Elveda OÜ eest ei saa mina rääkida, mina juhin hommikust õhtuni Tere ASi, vastutan Tere ASi eest, tema saneerimiskava ja selle täitmise eest,» ütles Tere ASi juht Oliver Kruuda pärast kohtuistungit, lisades, et oli kohal Elveda OÜ advokaadi nõustajana, vahendab Äripäev.

Elveda sai Tere omanikuks kuus aastat tagasi, mil pankrotistus Tere eelmine omanik Luterma ning piimatootja osalus liikus panka esindajakontole. Elveda aastaaruandest on näha, et Tere aktsiakapital 5,11 miljonit eurot liikus ettevõttesse 2011. aastal.

Tänavu aprillis hoiatas Nordea Pank Elvedat, et võib nõuda pankrotti, ja mais andiski taotluse selleks sisse. Kinnist kohtuistungit nõudsid Elveda OÜ esindajad selleks, et väidetavalt kaitsta ärisaladusi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles