Amet peatas East Capitali ja Capfieldi tehingu menetluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehinguga vahetaks omanikku Tondi Selveri kinnistu.
Tehinguga vahetaks omanikku Tondi Selveri kinnistu. Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Konkurentsiamet on ajutiselt peatanud AS-i East Capital Real Estate ja OÜ Capfield tehingu menetluse, kuna East Capital Real Estate'i ja Capfieldile kuuluvate Sermo Kaubandus OÜ, Lootsi Arenduse OÜ, Linnasaare Kinnisvara OÜ, Premium Trade OÜ, Topone OÜ ja Norman Group OÜ ametile koondumiseks esitatud teates oli puudusi.

Konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja Svetlana Ljutova ütles teisipäeval BNS-ile, et ettevõtete teates esines puudusi, selles olev informatsioon ei olnud täielik. Täpsemalt ta puuduste sisust praegu rääkida ei soovinud.

Ljutova sõnul on amet pooltega ühendust võtnud ja küsinud neilt täiendavaid andmeid. Mingit tähtaega andmete esitamiseks amet ei määranud, Ljutova sõnul on poolte enda huvides puudused võimalikult kiiresti kõrvaldada.

Varasema info põhjal omandab varahaldusettevõte East Capital Real Estate valitseva mõju valdusfirmale Capfield kuuluvate Sermo Kaubanduse, Lootsi Arenduse, Linnasaare Kinnisvara, Premium Trade'i, Topone ja Norman Groupi üle – tegemist on sisuliselt kinnisvaratehinguga, mis hõlmab mitut suurt kaubanduskeskust Tallinnas ja Pärnus. Tehingu maksumus võib olla 100 miljoni euro suurusjärgus.

Ettevõtted esitasid koondumiseks konkurentsiametile vastavasisulise teate 28. jaanuaril, amet alustas menetlust 2. veebruaril ja ootas seitsme kalendripäeva jooksul asjast huvitatud isikute arvamusi ja vastuväiteid nimetatud koondumise kohta.

Ljutova märkis, et praeguse seisuga pole keegi koondumisele vastuväiteid esitanud. Tema sõnul kestab menetlus 30 kalendripäeva juhul, kui probleeme ei esine.

Krediidiinfo andmeil asutati 2003. aastal tegevust alustanud Capfield Eestis asuva kinnisvaraportfelli omandamiseks ja haldamiseks. Capfieldi juhatuse liikmed on Paul Richard Oberschneider ja David Gordon Summerfield. Capfieldi omanikeks on hulk Eesti ja välismaa firmasid ning eraisikuid.

Capfield on 10 tütarfirma ainuosanik ja omab ühes tütarfirmas 95-protsendist osalust. Iga Capfieldi kinnisvaraportfelli kuuluva kaubanduskeskuse omanikuks on eraldi tütarettevõtja. Capfieldi 2009. aasta majandusaasta aruande põhjal on kontserni kinnisvarainvesteeringute turuväärtus ligikaudu üks miljard krooni.

East Capital Real Estate'i peamiseks tegevusalaks on Krediidiinfo andmeil kinnisvara omavate ettevõtete valitsemine ja juhtimisteenuse osutamine. Firma valitseb kinnisvarafondi East Capital Baltic Property Fund AB. East Capital Real Estate'i omanik on arenevatele Ida-Euroopa ja Hiina turgudele spetsialiseerunud varahaldusfirma East Capital Holding AB, mille peakontor asub Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles