Wall Streeti tuntud miljardäril lasub siseinfo ärakasutamise kahtlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid.
Dollarid. Foto: STRINGER/PERU/REUTERS

Wall Streetil on puhkenud suur skandaal, kuna legendiks saanud riskifondimiljardäril 73-aastasel Leon Coopermanil lasub siseinfo ärakasutamise kahtlus, kirjutab Wall Street Journal (WSJ).

USA väärtpaberi- ja börsikomisjon (SEC) süüdistab teda ja tema firmat Omega Advisors 2010. aastal tehtud aktsiatehingutes siseinfo ärakasutamises.

Süüdistuse kohaselt said Cooperman ja Omega neli miljardit dollarit ebaseaduslikku tulu, kui nad kasutasid ära infot tehingu kohta, mida ei olnud veel avaldatud. See puudutab firma Atlas Pipeline aktsiatega tehtud tehinguid. Cooperman olevat Atlase ühelt juhilt kuulnud firma vara eelseisvast müügist ja ostnud selle teadmisega firma aktsiaid. Pärast tehingu teostumist kerkis Atlase aktsia üle 30 protsendi.

Cooperman väidab, et SEC-i arvamus tohutust kasumist ei pea paika ning et tegelikult olevat ta saanud sellega tohutult kahju.

SEC oli pakkunud Coopermanile kokkulepet, kuid ta ei nõustunud, vaid lubas lahingu kohtus vastu võtta.

«Olen 50 aastat teinud oma praeguste saavutuste nimel tööd. Ja ma ei luba seda hävitada,» kinnitas ta investorite konverentsil.

Leon Coopermani vanemad tulid USA-sse Poolast, tema isa oli torumees. Leon oli peres esimene, kes sai kõrghariduse. Forbes hindab tema vara väärtuseks 3,2 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles