Tabel: inimesed kardavad isesõitvaid autosid

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis selve-režiimis avarii teinud Tesla, milles hukkus inimene.
Hollandis selve-režiimis avarii teinud Tesla, milles hukkus inimene. Foto: Robin van Lonkhuijsen / AFP

Kui viimastel aastatel on isesõitvate autode tehnoloogia saanud palju kiidusõnu, pole viimased kolm kuud automatiseeritud sõidukitele eriti armulised olnud, kirjutab Statista.com.

Juulis hukkus Tesla roolis olnud juht, kes sattus autopiloodi rikke tõttu õnnetusse. See pani küsimärgi alla õnnetuse vältimise süsteemi elujõulisuse. Sel nädalal väitsid Hiina teadlased, et neil õnnestus edukalt häkkida Tesla S mudelisse, saavutades kontroll mitmete elektrooniliste seadmete, sealhulgas ka pidurite üle.

Vaatamata sellele, et Tesla oli kiire ja parandas süsteemis ilmnenud turvaaugu, oli see sellegipoolest Tesla mainele ja isesõitvate autode tehnoloogiale suur raputus. Allolevast tabelist nähtub, et need kaks intsidenti on inimestele kinnitanud mitmeid seniseid kahtluseid isesõitvate autode suhtes.

The Boston Consulting Group’i poolt kümnes riigis läbi viidud uuringust selgub, et 58 protsenti tarbijatest sõidaksid täielikult automatiseeritud autos. 23 protsenti vastajatest ei näe aga ennast sellise sõidukiga liiklemas ning eelpool kirjeldatud juhtumid ei veena neid teistpidises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles