Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Miks leib läheb kõvaks?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Ahjusooja leiba lõigata ei saa.
Ahjusooja leiba lõigata ei saa. Foto: Mihkel Maripuu

Seda juhtub ikka, ostad värske leiva ja kui seda piisavalt kiiresti ära ei söö, siis see läheb kõvaks. Miks see nii juhtub, uuris Saksa ajaleht Bild.

See on tingitud leiva koostisest. Lisaks jahule, soolale, kergitusainele (näiteks pärm), koosneb leib suuresti veest. Kui päts on paar päeva seisnud, siis vesi aurustub ja leib muutub kõvaks. Nii tasub leiba hoida pigem suletud kilekotis.

Märksõnad

Tagasi üles