Uus leke: Endisel Euroopa konkurentsivolinikul oli Bahama maksuparadiisi registreeritud ettevõte (2)

Majandus24/BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi konservatiivist eurovolinik Neelie Kroes.
Hollandi konservatiivist eurovolinik Neelie Kroes. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ) avalikustas Panama paberitega sarnases andmelekkes 175 000 Bahama maksuparadiisi registreeritud ettevõtte andmed ja omanikud.

Uus andmeleke hõlmab 1,3 miljonit dokumenti 175 000 ettevõtte kohta, mis on registreeritud aastatel 1990-2016. Off-shore ettevõtete omanike ja juhtide seas on taas mitmeid poliitikuid, sealhulgas ka EL-i digivoliniku (2010-2014) ja konkurentsivoliniku (2004-2010) ametis olnud Neelie Kroos, selgub ICIJ kodulehelt.

Täpsemalt oli Kroes ühe Bahamale registreeritud ettevõtte direktori ametis aastatel 2000-2009.

ICIJ märgib, et erinevalt Panama lekkest on Bahama dokumentide sisu algelisem, kuna siit ei tule nii detailselt välja näiteks see, kas ettevõtte direktor ka päriselt ettevõtet kontrollib või mitte.

Samas annab uus leke ülevaate sellest, kuidas poliitikud, tegevjuhid, pankurid ja kriminaalid off-shore firmade kaudu raha liigutavad, lubab ICIJ.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles