Riigikogu majanduskomisjoni liige Nordicast: jutt oli nii ilus, et tahaks uskuda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk
Nordica lennuk Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Eile riigikogu majanduskomisjonile oma finantsolukorda tutvustanud lennundusettevõte Nordica suutis vähemalt ühte liiget, Erki Savisaart veenda, et asjad liiguvad lennufirmale soodsas suunas.

«Graafikus püsimine on enam-vähem, kuigi seal on arenguruumi. Samas, kui võrrelda sellega, kus nad kevadel olid, on olukord kõvasti paranenud,» rääkis Savisaar, vahendab ERRi uudisteportaal. Riigikogu majanduskomisjoni liikme väitel on lennufirma liinide täituvus olnud konkurentidega täiesti võrreldav, ulatudes üle 70 protsendi ning sellega muret pole. 

«Jutt oli nii ilus, et tahaks uskuda,» tõdes Savisaar, toonitades siinjuures siiski ka seda, et üheksa aastat lennufirmale Euroopa Liidu reeglite järgi raha juurde anda ei saa, mis tähendab, et kui peaks jätkuma selline kahjum nagu praegu, siis nad muidugi pikalt vastu pidada ei pruugi.

Savisaar ütles, et pool riigi antud rahast on lennufirmal nüüdseks kulunud, kuid kui ettevõttel õnnestub hoida plaanitud joont, mille kohaselt nad 2019. aastaks jooksvasse kasumisse jõuavad, pole tänavune miinus probleemiks.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles