Rahutused Egiptuses tõstsid Venemaal vilja hinda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja kallinemine tõstab ka saia hinda.
Vilja kallinemine tõstab ka saia hinda. Foto: Meelis Tomson

Poliitilised rahutused Egiptuses ja teistes araabia maades viivad üles vilja hinna, teatas Venemaa viljaliidu esimees Arkadi Zlotševski Interfaksile, kirjutab lenta.ru.


Vilja hinna kõikumisi täheldatakse Venemaa turul sellele vaatamata, et kehtib ekspordikeeld.

Zlotševski ütles, et seoses keerulise olukorraga oli Egiptus sunnitud ostma 170 000 tonni nisu sisse Prantsusmaalt, USAst ja Austraaliast. Massiline kokkuost on viinud 4. klassi vilja hinna maailmaturul 315 dollarini tonni eest.

Kõige selle tulemusel on Venemaal 3. klassi nisu hind, mis on 4. klassi omast rikkam kliisisalduse poolest, Põhja-Kaukaasias tõusnud 50 rubla tonnilt ehk 6767 rublani. Lõuna-Uraalis on nisu kallinenud 62 rubla, saavutades tonni hinnaks 8709 rubla.

Viljaliidu juht märkis, et kriisiolukorda viljaturul siiski ei ole ja seda isegi vaatamata põuale Hiinas, üleujutusele Austraalias ja ebasoodsale talvele USAs. «Vajadus vilja järele rahuldatakse,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles