Šveitsi käekellad on kaotanud oma sära

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swatch Bellamy
Swatch Bellamy Foto: Swatch

Šveitsi käekellatööstuse liidu andmetel langes kohalike kellatootjate eksport augustis juba neljateistkümnendat kuud järjest, kirjutab Bloomberg.
 

Möödunud kuul tarniti 1,4 miljardi frangi (1,4 miljardi dollari) väärtuses käekelli, mis on eelmise aasta augustiga võrreldes 8 protsenti kehvem tulemus.

Nõudlus on kukkunud üle maailma - Aasiast Euroopa ning USAni. Swatch Group teatas hiljuti, et ettevõtte esimese poolaasta kasum vähenes 54 protsenti, konkurent Cie. Financiere Richemont SA ennustas sama näitaja 45protsendist kukkumist.

Augustis vähenes Šveitsi käekellade eksport Hong Kongi 29 protsenti, Saksamaale 15 protsenti, USAsse 12 protsenti, Jaapanisse 27 protsenti. Süsimusta ekspordistatistikasse tõi valguskiire ainult Briti turg, kus tänu Brexiti järgsele naela odavnemisele suurenes huvi käekellade vastu 24 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles