Hinnad tootmises hakkasid kasvama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2016. aasta augustis võrreldes juuliga 0,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga -1,3 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hindade tõus elektroonikaseadmete ja toiduainete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade langus joogitootmises, mäetööstuses ja elektriseadmete tootmises, vahendab statistikaamet.

2015. aasta augustiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning mootorsõidukite osade ja lisaseadmete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta augustis võrreldes juuliga 0,3 protsenti ja võrreldes 2015. aasta augustiga samuti 0,3 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis augustis keskmisest enam keemiatoodete, tekstiiltoodete ja toiduainete hind, samas langes jookide, põllumajandussaaduste, puidutoodete ja naftasaaduste hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta augustis võrreldes juuliga -0,6 protsenti ja võrreldes 2015. aasta augustiga -2,8 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes langes augustis keskmisest enam naftasaaduste, kemikaalide ja keemiatoodete hind, samas tõusis põllumajandussaaduste, ehitusmaterjali, jalatsite ning nahktoodete hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles