Nokia lõi klahviluku asemele «mullikeste» süsteemi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/Scanpix.

Päris tükk aega ei ole mobiiltelefonide klahvilukustuse koha pealt midagi muutunud ega uuenenud: kui klahvid olid lukus, siis paremal juhul oli ekraanil näha kellaaega ja kuupäeva. Enamikel juhtudel oli ekraan aga täiesti must, kirjutab Tele2 tootearendaja Oliver Ojamaa oma blogis.


Seetõttu nägi kasutaja vastamata kõnesid alles siis, kui klahviluku olid maha võtnud. Veel paari klõpsuga sai juba asuda vastamata kõnedele tagasi helistama või muid soovitud tegevusi tegema.

Nokia on proovinud seda teemat natukene edasi arendada. Ühe eksperimendina valmis Nokia Beta Labs’is projekt nimega Nokia Bubbles.

Tegemist on justkui klahvilukustuse ekraanisääst ehk screensaveriga, kus ekraanil ujuvad erinevad mullikesed, mida üksteise peale vedades saab koheselt ilma ekstra vajutusteta soovitud telefoni funktsioonini jõuda.

Näiteks: kui sul on telefonis vastamata kõne, siis vastamata kõne mullikest valides tekib koheselt võimalus tagasi helistamiseks.

Tagasihelistamise funktsiooni aktiveerimiseks tuleb vaid see vastamata kõne mullikene vedada helistamise mullikese peale ning enam ei pea esimese asjana klahvilukku maha võtma. Siis vastamata kõned valima ja alles seejärel helistamise nuppu vajutama.

Kui kasutajal mängib näiteks muusikapleier telefonis taustaks ja klahvilukk läheb peale, siis järgmise loo valimiseks pole vaja muud, kui muusikapleieri mullil vajutada ning see tekkinud järgmise loo mullile vedada. Ilma, et selleks reaalselt klahvilukk maha võtta.

Nokia esindaja Pauli Asikainen räägib ja näitab selles videos ka täpsemalt, kuidas Nokia Bubbles kontseptsioon telefonis töötab.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles