/nginx/o/2016/01/05/4851921t1h957c.jpg)
Võib jääda mulje, et tervislik toitumine eeldab meeletult keerulisi toite, kuid tegelikult piisab kümnest erinevast toiduainest - ja seda ilma, et peaksid andma järele nii toidu kvaliteedis kui ka maitses.
Kui väldid erinevate toiduainete kokku ostmist ja piirdud vaid vähestega, jääb ära ka mure, et toiduained lähevad halvaks või riknevad, kirjutab Fitlap. See tähendab ühtlasi seda, et rohkem raha jääb taskusse.
Kolm nippi alustamiseks:
- Ära aja oma retseptipanka väga kirjuks. Leia endale kuni kümme lemmikretsepti ja kasuta pidevalt neid.
- Söö sama toitu mitu korda päevas. Allpool kirjeldatud toiduaineid omavahel kombineerides saad sellega kenasti hakkama.
- Tee endale (ja oma perele) suurem potitäis toitu valmis, jaga see sobivateks portsudeks ning lähituleviku toidumured ongi lahendatud.
Varu endale koju toiduaineid neljast grupist:
Süsivesikurikkad toiduained
- riis
- tatar
- kartulid
Süsivesikuallikad säilivad üsna pikalt ja riknemine ei ole seega probleemiks.
Valgurikkad toiduained
- liha (kana, sealiha, veiseliha, kalkuniliha jm). Vali nendest üks välja.
- kala
- piima või kodujuustu
- muna (munast saad ka rasvu)
Rasvarikkad toiduained
- oliiviõli
Köögi- ja puuviljad
- oma lemmikköögivilju (porgandid, kapsad, herned, suvikõrvitsad, tomatid, kurgid jm). Sobivad ka külmutatud köögiviljasegud.
- oma lemmikpuuvilju (õunad, pirnid, ploomid, apelsinid jm).
Ja ongi kõik. Nende toiduainetega mängides saab sinu keha kõik vajaliku nii tervise kui ka kehakaalu langetamise mõttes.