Läti toiduainekontsern tõstis piimakriisi leevenduse ootuses piima kokkuostuhinda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatootjad üle Euroopa ootavad piima kokkuostuhinna tõusu.
Piimatootjad üle Euroopa ootavad piima kokkuostuhinna tõusu. Foto: Kristjan Teedema

Läti piimatööstusgrupp Food Union tõstis septembris umbes 400 koostööpartnerilt ostetava piima hinda ja ennustab, et piima kokkuostuhinna tõusu mõjul kallinevad piimatooted ka poodides.

Grupi asepresident Normunds Stanevics ütles selgituseks, et viimastel kuudel on maailmaturul tõusnud või ja piimapulbri hind, mis tähendab, et ka piima kokkuostuhind Euroopas ja sealhulgas Lätis on tõusnud.

«Veel on raske öelda, kas need hinnad jäävad püsima, kuid selge on see, et pikaleveninud piimakriisis on näha esimesi märke, et turg hakkab viimaks toibuma,» ütles Stanevics. 2014. aasta juulist kuni 2016. aasta juunini on piima kokkuostuhind alanenud 39 protsenti ja piimakilogramm maksis 18-19 senti.

Food Unioni gruppi kuuluvad Rigas Piena Kombinats, Valmieras Piens, Rigas Piensaimnieks, Eesti Premia, Taani Premier Is, Norra Isbjorn Is, Valgevene Ingman Ice Cream ja Rumeenia Alpin57Lux.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles