Automaatne parkimine aitab vältida parkimistrahve ja säästa raha

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoparkla.
Autoparkla. Foto: Kristjan Teedema

EuroPark koostöös start-up-ettevõttega Autlo pakub oma klientidele uut automaatset parkimislahendust, mida saab kasutada nutitelefoni rakendusega. Autlo mobiilirakendus alustab ja lõpetab parkimise iseseisvalt.

«Autlo abil astume järgmise sammu trahvivaba parkimise suunas,» rõõmustas EuroPark Estonia tegevjuht Karol Kovanen. «Eesmärk on pakkuda klientidele mugavat parkimisteenust ja soovime, et ei peaks sealjuures ühtegi parkimistrahvi tegema. Kui auto end ise õigesse tsooni parkima paneb, on välistatud unustamisest või auto numbri valesti sisestamisest tingitud trahvid. Lisaks säästab klient raha ka sellega, et parkimist ei saa peale unustada.»

Autlo rakendus jälgib telefoni ja auto Bluetooth ühendust. Kui ühendus kaob, alustatakse parkimist telefoni asukohas. Ühenduse taastekkimisel parkimine lõpetatakse. Autlo juht Kristjan Konks selgitas, et auto teeb ise kogu töö ära ja saadab mobiiltelefonile sellekohase teavituse. «Lahendus on riskivaba, kuna soovi korral saab esimese kolme minuti jooksul parkimistsooni muuta või parkimise tühistada. Ja äpp töötab ka siis, kui räägid samal ajal telefoniga.»

«Eesti on olnud maailmas mobiilse parkimise esirinnas,» lisas Kovanen. «15 aastat tagasi tuli turule mobiiltelefoniga parkimine, mis on saavutanud tänaseks umbes 90 protsendise turuosa. Nüüd saime koos Eesti iduettevõttega tuua välja parkimise uue põlvkonna – automaatse parkimise.»

Autlo rakendus on saadaval App Store´is ja Google Plays.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles