Alkoholitootjate piirikaubanduse uuring seisab õhukesel jääl (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikaubandus näitab hääbumise märke.
Piirikaubandus näitab hääbumise märke. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal avaldatud veebiuuringust «Eesti-Läti alkoholi piirikaubanduse ulatus» selgus, et ligikaudu veerand eestlastest käib piiri taga oma alkoholivarusid täiendamas. Uuringufirma Norstat Eesti esindaja kinnitusel olid uuringus kasutatud küsimused koostanud tellijad (alkoholitootjate ja maaletoojate liit – toim), mis tekitab omakorda küsimuse, kas uuring on piisavalt pädev nii põhjapaneva järelduse tegemiseks.

Püüdes pärast uuringu avalikustamist Norstat Eestilt täpsustavaid kommentaare saada, ei õnnestunud korduvatest katsetest hoolimata uuringujuhti telefonitsi tabada. Küll aga soostus küsimustele vastama firma tegevjuht meili teel.

Uuringufirma tegevjuhi Tiina Tammeveski sõnul järgivad nad professionaalseid standardeid ja kliendi edastatud küsimused hindab alati üle sotsioloog ning vajadusel viiakse need vastavusse erialaste nõuetega – nii oli ka antud uuringu puhul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles