Vähi: Transnefti otsus pole üllatav ja puudutab vaid Lätit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi.
Tiit Vähi. Foto: Mihkel Maripuu

Endise pikaaegse peaministri ja Sillamäe Sadam AS-i nõukogu esimehe Tiit Vähi sõnul puudutab Transnefti otsus lõpetada 2018. aastaks kaubaeksport läbi Baltikumi sadamate vaid torunaftatooteid ning seega vaid Lätit.

«See ei ole niivõrd uudis, kuivõrd pikaajaline poliitika. Väljaütlejaks oli Transneft, Transnefti juht Tokarev ja puudutab torunaftat. Seega Eestit see otseselt ei puuduta, vaid pigem Riia ja Ventspilsi sadamaid Lätis,» rääkis Vähi BNS-ile ja märkis, et see ei tähenda kõige naftaga seonduva lõppu.

Transnefti juhatuse esimees Nikolai Tokarev ütles esmaspäeval, et Venemaa lõpetab 2018. aastaks täielikult naftatoodete ekspordi läbi Baltimaade sadamate.

«Valitsuse juhtnööridega seoses me suuname ümber kaubavood Baltimaade sadamatest Ventspilsis ja Riias meie oma Läänemere sadamatesse Ust-Luga ja Primorsk, aga samuti ka Novorossiisk,» rääkis Tokarev.

«Kui eelmisel aastal seal Baltikumis liikus nii 9 miljonit tonni naftatooteid, siis sel aastal on see 5 miljonit tonni. Aastaks 2018 me viime selle kaubavoo Baltimaades nullini. Hakkame koormama oma sadamaid, kuna mahud seda võimaldavad,» lisas Tokarev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles