Swedbank taandub Venemaa jaepangandusturult

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Peeter Langovits

Swedbank taandab end Venemaa jaepangandusturult, kuna firma ei suutnud saavutada ligilähedaseltki niisugust klientide hulka, et klassikalise pangana tegutsemine ära tasunuks.

Põhimõtteliselt võttis pank otsuse eraklientidest loobumiseks vastu juba eelmise aasta keskel, edaspidi keskendub Swedbank Venemaal vaid korporatiivklientidele. Praegu tegeleb pank sellega, et teha veel järelejäänud klientidega lõpparve, ega neid palju olnudki - ka parimal hetkel mitte üle 35 000, samas kui kulude nulli jõudmiseks läinuks vaja vähemalt 200 000, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

OAO Swedbank juhatuse esimehe Jelena Lozova sõnul töötati alguses jaeklientide jaoks välja palju tooteid ning avati uusi kontoreid, kuid see kõik nõudis suuri kulutusi, seejärel saabus kriis, ja seda Venemaal, kus hinnad kerkivad endiselt kuni kümme protsenti aastas.

OAO Swedbank jaeosakonna juhataja Vitali Ljaskovka selgitas, et kulutused on Venemaal infrastruktuurile märgatavalt kõrgemad kui Baltikumis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles