Piimatööstuse juht: kõik piimatootjad kaotavad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

E-piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul ei saa öelda, nagu oleks piimandusühistu alles nüüd viimase piimakriisi mõjul hakanud väiketootjatele rohkem tähelepanu pöörama – seda on viimase kümne kuni 15 aasta jooksul pidevalt tehtud.

«See on Eestis pikk trend olnud, et E-piim on mandril ainus piimaühistu, kellel on oma meierei,» kirjeldas Murakas. Samas tunnistas ta, et väga paljud teised piimatööstused väiketalumeeste piima ei varu. «Seda on jäetud varumata ka eelmiste kriiside käigus,» tõdes E-piima juht.

Peamiseks põhjuseks ongi siin varumishind ehk transpordile kuluv raha ja kui piimasektoris on kriis, siis piima varumine on kallis kulu. «Siin ongi filosoofia vahe: – kas ta teenib kasu mingile kitsale omanike grupile või piimatööstus ongi selleks, et teenindada talumehi ja piimatootjaid,» kirjeldas Murakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles