Suurlaudas lendab vaid tuul pääsukestega võidu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjaks jäänud Müüriku piimafarm Lääne-Virumaal.
Tühjaks jäänud Müüriku piimafarm Lääne-Virumaal. Foto: Sander Ilvest

Väike-Maarja külje all asuvat Müüriku piimafarmi ei ole esimest korda sinna sattunul väga kerge leida. Kuigi tee otsas asuv tõllaratas koos Müüriku Farmeri sildiga võiks teed juhatada, tuleb enne teha kobaras lautade vahel mitu ringi, et õige koht üles leida.

Muidu tundub koht peaaegu välja surnud olevat. Vaid üksik traktor ja korralikud suured laudahooned annavad tunnistust, et alles kevadel oli see koduks 420 piimalehmale, kes andsid kõige parema kvaliteediga piima. Iga päev läks farmist välja 10 tonni piima.

«Toorpiimahind, mis me saime, põhjustas sellise olukorra, et ei võimaldanud enam normaalset tootmist jätkata,» kirjeldab Müüriku farmi peremees Endel Mäesepp, mis on aastaga toimunud. Lõpetamise otsus ei tulnud samas kergelt: enne seda arutati pikalt, mis oleksid veel need kokkuhoiukohad, mille arvelt saaks tootmishinda allapoole tuua. Kui lehmad veel alles oleks, maksaks ta sellest hoolimata kolmandiku kokkuostuhinnale peale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles