Kiletamise mure võib kaduda: digitaalsed õpikud tulekul

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpikud
Õpikud Foto: Peeter Langovits

Iga kooliaasta alguses ummistavad kaupluste koolitarvete osakondi murelikud lapsevanemad, kes ei leia eri formaadis õpikutele-töövihikutele sobivas formaadis pabereid ja kilekaasi.

Juba järgmisest õppeaastast võib see aga saada möödanikuks, kui lapsevanematele muutuvad kättesaadavaks digiõpikud, kirjutas ERR. Ehkki sisu on tähtsam kui vorm, iseäranis hariduse puhul, tähtsustavad koolid siiski jätkuvalt ka vormi, mistap tuleb kõik õpikud ja töövihikud paberdada ning kilekaanetada.

Iga kooliaasta alguses, 1. septembril lööb see mure koolilaste vanematel korraks pulsi üles, kui piduliku päeva tähistamiseks koogisöömise asemel tuleb minna, õpikud kaenlas, poode kammima, et leida õiges formaadis kilekaaned. Kuna õpikute-töövihikute formaat erineb kirjastuseti ja õpikuti, siis ei või ette teada, mis suuruses õppevahendid esimesel koolipäeval üle antakse.

Täispikka lugu loe ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles