Gaasiga kütja kommunaalarve kallineb veerandi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe korteri kütmiseks mõeldud gaasiahi.
Ühe korteri kütmiseks mõeldud gaasiahi. Foto: Ain Protsin

Gaasiga oma korterit kütva pere eluasemekulude aastane hinnatõus saab olema ligi veerandine, kuid jääb alla kaugküttega paneelmajale, selgub Postimees.ee võrdlusest.


Kui liita kokku kulutused gaasile, veele, prügile ja elektrile, tuleks gaasikütet kasutavas väiksemas korteris arvestada tänavuse ja tulevase märtsi võrdluses kuskil 23 protsenti suuremate eluasemekuludega, selgub tegelikult Põhja-Tallinnas asuvas väikeelamus oleva kaheliikmelise pere kahetoalise korteri andmeid analüüsides.

Kui võrrelda sama mahu juures tänavust märtsikuist arvet ja järgmise aasta sama kuu oletuslikku arvet, kus kasutatud kuupmeetrite maht jääb samaks, tuleb gaasi eest välja käia 2009. aastal kolmandiku võrra rohkem - senise 932 asemel 1215 krooni.

Ülejäänud komponentide osa jääb eluasemekuludes väikeseks ning ka hinnatõus pole nende puhul gaasiga võrreldav. Näiteks vesi kallineb 30 krooni võrra ja elekter 14 krooni võrra.

Postimees.ee kõrvutas antud näitega ka üht elektrikütet, üht puukütet ja üht kaugkütet kasutavat Tallinna majapidamist ning nende hinnatõusud jäid vahemikku 11-35 protsenti. Nende kohta saab lugeda meie selle looga seotud artiklitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles