Nordea ootab teisel poolaastal majanduskasvu kiirenemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panga peakontor Tallinnas.
Nordea panga peakontor Tallinnas. Foto: Erik Prozes

Nordea Eesti panga peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul võib tänavu teisel poolaastal oodata majanduskasvu kiirenemist, mida toetab ekspordi ja investeeringute kasv.

«Ootame teisel poolaastal majanduskasvu kiirenemist. Seda toetab nõrk ekspordi ja investeeringute kasv, mis tegi kerge kasvupöörde juba teises kvartalis,» ütles Palm BNSile.

Kommenteerides tänavust teise kvartali sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvu rääkis Palm, et silma jäi tootlikkuse ja palgakasvu lõhe, mis osutab investeeringute vajadusele.

«Positiivselt poolelt kasvasid teises kvartalis investeeringud masinatesse ja seadmetesse. Eratarbimine jätkab kasvu toetamist, kuid järgmisel aastal on oodata hinnakasvu kiirenemist,» märkis ökonomist.

Täpsustatud andmetel suurenes Eesti SKT tänavu teises kvartalis võrreldes mullusega 0,8 protsenti 5,3 miljardi euroni, teatas statistikaamet.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKT suurenes teises kvartalis võrreldes eelmise kvartaliga 0,5 protsenti ja 2015. aasta teise kvartaliga võrreldes 0,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles