/nginx/o/2016/09/07/5805135t1h0cb0.jpg)
Sügise saabudes leiavad nii mõnedki aiapidajad ennast olukorrast, kus õunu on rohkem, kui ühe korraga jõuaks ära süüa. Lihtne moodus neid veidi teises olekus säilitada on valmistada õunamahla.
Sügise saabudes leiavad nii mõnedki aiapidajad ennast olukorrast, kus õunu on rohkem, kui ühe korraga jõuaks ära süüa. Lihtne moodus neid veidi teises olekus säilitada on valmistada õunamahla.
«Õunamahlapresse on kolme liiki,» räägib veebilehe mahlapress.ee asutaja ja mahlapresside edasimüüja Denis Laksberg. «On klassikalised kruvipressid korviga. Töö põhimõte on hästi lihtne: keskel on korv, mis täidetakse purustatud õuntega, raam on ümber ja ülevalt alla käib surveplaat. Keerates läheb surveplaat alla ja pigistab mehaanilisel teel mahla purustatud õuntest välja.»