Millised on Aasia kõige väärtuslikumad ettevõtted?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tencenti logo
Tencenti logo Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaportaal Tech in Asia reastas börsiväärtuselt neli Aasia kõige väärtuslikumat ettevõtet.

Esikohale tõusis paar päeva tagasi Hiina internetifirma Tencent, mis tegutseb peamiselt mängude ja sotsiaalmeedia vallas. Ettevõtte börsiväärtuseks oli tänase sulgemishinnaga 2,02 triljonit jüaani (300 miljardit USA dollarit). seejuures tasub märkida, et tänavu on Tencenti aktsia hind tõusnud lausa 40 protsenti.  Teise astme kõige väärtuslikemate Aasia ettevõtete  pjedestaalil hõivab Hiina e-äri ettevõte Alibaba, mille turuväärtuseks on 262 miljardit dollarit. Kolmandal kohal asub Hiina riigi omanduses telekomifirma China Mobile, mille väärtuseks on 255 miljardit dollarit.

Neljandalt positsioonilt leiab Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõtte Samsungi, mille aktsia hind on hiljuti kannatanud on Samsung Galaxy Note 7 tagasikutsumise tõttu. Ettevõtte börsiväärtuseks on 257 triljonit woni ehk 236 miljardit dollarit.

Võrdluseks - maailma väärtuslikuim börsifirma on täna uut nutitelefoni iPhone 7 esitlev Apple, mille turuväärtuseks on 585,77 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles