Saarlased suurendavad toidueksporti Venemaale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatooted poes.
Piimatooted poes. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Umbes 5000 Saaremaa lehma  piimast saadud toodangust ligi kolmandik läks mullu ekspordiks, Saaremaa piimatööstuse juustueksport suurenes koguni 62 protsenti.

Kui Venemaale eksporditi eelmisel aastal üle 1200 tonni Saaremaa lehmade piimast saadud juustu, siis selline hulk oli veel kümme aastat tagasi kogu Saaremaa piimatööstuses toodetud juustukogus, veel mõni aeg tagasi müüdi ka Saaremaa lehmade toorpiima Lätti, kuna kohapeal ei suudetud seda ümber töödelda, aga tänaseks on turusituatsioon oluliselt paranenud ja üle 40% juustust eksporditi eelmisel aastal Venemaale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimehe Andi Saagpaku sõnul müüakse Saaremaa juustu põhiliselt Loode-Venemaal ja Peterburis. «Kuid Venemaa on suured ketid ja seega ka Moskvas võib leida meie toodangut,» lisas ta.

Saaremaa lihatööstus on samuti teatanud, et  peagi peaks esimene koorem saaremaiste vorstide ja sinkidega Moskva ja Peterburi poole liikuma, mahuks saab olema kuni 40 tonni nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles