Pangad: Brexit ei too majanduslangust (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Stanley peakorter Londonis.
Morgan Stanley peakorter Londonis. Foto: RUSSELL BOYCE/REUTERS

Londoni City kahe mõjuka finantsinstitutsiooni hinnangul ei too Suurbritannia rahvahääletuse tulemus Euroopa Liidust (EL) lahkuda kaasa majanduslangust, nagu varem kardetud.  

Nii Credit Suisse'i kui ka Morgan Stanley analüütikud tõstsid oma majandusprognoosides Suurbritannia kasvunumbreid nii selleks kui ka järgmiseks aastaks. Vaatamata olematule majanduslanguse ohule leidsid mõlemad pangad, et Brexit siiski langetab majanduse kasvutempot, kirjutab Financial Times

Credit Suisse'i hinnangul kasvab Briti majandus sel aastal 1,9 protsenti ning 2017. aastal 0,5 protsenti. Panga varasemad prognoosid näitasid selleks aastaks kasvu kõigest üks protsent ning järgmiseks aastaks 1-protsendilist langust.

Morgan Stanley tõstis selle aasta kasvunäitajat seniselt 1,2 protsendilt 1,9 protsendile. Järgmisel aastal kasvab Ühendkuningriigi majandus panga arvates 0,6 protsenti.

Mõlema panga analüütikute meelest on aga selge, et Brexit kahjustab pikas perspektiivis Briti majandust. Vahetu mõju saab arvatavasti selgeks siis, kui britid ELile ametliku lahkumisavalduse esitavad.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles