Vilniuse Ikea poe operaator kaalub Eestisse laienemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea.
Ikea. Foto: SCANPIX

Vilniuses asuva mööblipoe Ikea operaatorfirma Felit UAB kaalub Eestisse ja Lätisse laienemist, sest müügikasv Leedu turul näitab, et regioonis on piisavalt nõudlust uue poe avamiseks, kirjutab Leedu ajaleht Verslos Zinios.

«Näiteks on Moskvas kolm Ikea poodi ja neil kõigil läheb hästi. Kui seal avada neljanda, siis ülejäänud kolme see ei puudutaks. Meie puhul on keeruline hinnata, kuidas Vilniuse poe käive muutuks, kui [regioonis] veel üks pood avada, aga ma usun, et see jätkaks kasvamist,» ütles Felit juhatuse esimees Marius Martinaitis lehele.

Martinaitise sõnul ootab ettevõte oma kolmandast tegutsemisaastast käibe kasvu kiirenemist, peamiselt tingituna möödunud aastal Klaipedas avatud tellimis- ja kättetoimetamiskeskusest. Ta viitas lehele, et ettevõte võib sarnaseid punkte avada ka mujal Leedus.

Felit UAB kuulub Hollandis registreeritud Fe Corporationile, mille põhiomanik on Islandi Eignarhaldsfelagid Miklatorg. Ettevõte teatas 2011. aastal, et kavatseb Balti riikide esimese Ikea mööblipoe avada 2013. aasta sügisel Vilniuses ning edaspidi teha seda ka Lätis ja Eestis. Vilniuses paikneva mööblipoe avas ettevõte 2013. aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles