Tallinki uuele laevale Megastar tuleb parklapood

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilaev Tallinna sadamas.
Reisilaev Tallinna sadamas. Foto: Erik Prozes

Tallinki järgmise aasta alguses seilama hakkava uue laeva Megastar seitsmendale korrusele tuleb 150 autole mõeldud parkla, kust saab otse minna poodi ja sealt kaupu tagasi autodesse tuua, kirjutab Frontier Magazine.

2500-ruutmeetrine pood kannab nime Traveller Superstore. «Megastari planeerides oli üks eesmärkidest ehitada suurem autotekk. Aastate jooksul oleme näinud järjest kasvavat nõudlust autotekkide järele ja nüüdne Megastari tekk võimaldab reisijatel sõidu ajal autodele ligi pääseda,» ütles Tallinki Duty Free müügijuht Ave Makke lehele.  

Pood saab olema lahti ööpäevaringselt ja asub seitsmendal ja kaheksandal korrusel. «Ohutusnõudeid on vastavalt uuendatud, et tagada reisi ajal tekki külastavate inimeste turvalisus,» sõnas Tallinki kõneisik.

Megastar kiirlaeval on võimalik kasutada ilusalongide teenuseid, süüa ja kaupa osta. Laeva autotekk on kahetasandiline, mis võimaldab reisijatesõidukeid ja kaubaautosid laadida ja lossida eraldi.

Megastar saab olema Tallinki suurim kiirlaev, olles 212 meetrit pikk ning mahutades korraga ligi 2800 reisijat, mis on samaväärne kruiisilaeva Baltic Queeniga. Megastar hakkab kasutama kütusena veeldatud maagaasi, kuid on võimeline sõitma ka tavakütusega.

Olles loodud Tallinna-Helsingi liinile, järgib uus laev kõiki praeguseid ning tulevasi Õhuemissioonide Seireala nõudeid, mille alla kuulub ka Läänemere piirkond.

Megastar on kaasrahastatud Euroopa Liidu poolt läbi CEF-i (Connecting Europe Facility) 4,8 miljoni euroga laeva kokku 230 miljoni euro suurusest maksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles