Volinik: jutt vabakaubanduskõneluste lõpetamisest on kohatu

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Moscovici
Pierre Moscovici Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusasjade voliniku arvates peaks Euroopa Liit (EL) jätkama kaubanduskõnelusi USAga ning seisma oma nõudmiste eest, mitte kogu projektist loobuma. 

«Prantsusmaa üleskutse lõpetada ELi ja USA vahelised vabakaubanduskõnelused on kohatu,» ütles reedel Pierre Moscovici, Euroopa Komisjoni prantslasest volinik, kelle vastutusala hõlmab ELi majandus- ja rahandusasju. Moscovici arvates oleks märksa mõistlikum läbirääkimisi jätkata, ent sealjuures kergitada ELi nõudmisi, vahendab EurActiv

Volinik tunnistas, et vabakaubandusleppe (TTIP) üle käivad kõnelused on keerulised ja aeganõudvad, ent tema hinnangul peaks Euroopa riikide kaubandusministrid komisjoni siiski toetama, viidates Prantsusmaa väliskaubanduse riigisekretärile Matthias Feklile, kes on nõudnud kõneluste peatamist. 

«Me ei saa käituda nii, nagu tegemist oleks leppega, mille saame kas võtta või jätta,» lisas Moscovici. Tema väitel ei saa kontekst, milles kõnelusi peetakse, viia pideva demagoogiani. 

TTIP on viimastel nädalatel saanud sageneva kriitika osaliseks. Läbirääkimiste lõpetamist on teiste seas nõudnud nii Prantsusmaa peaminister Manuel Valls kui ka Saksamaa asekantsler ja majandusminister Sigmar Gabriel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles