Võlausaldajad Kommest Auto pankrotimenetluses raha tagasi ei saa (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumedad pilved AS Kommest Auto Tartu esinduse kohal.
Tumedad pilved AS Kommest Auto Tartu esinduse kohal. Foto: Margus Ansu

Kuigi kohus on kinnitanud Kommest Auto AS-i pankrotimenetluses tunnustatud nõuete jaotusettepaneku 7,4 miljoni euro ulatuses, pole võlausaldajatel lootustki seda raha tagasi saada.

Ettevõtte pankrotihaldur Martin Krupp ütles BNS-ile, et ettevõttel praktiliselt vara puudub ja märkimisväärselt pole ettevõttel midagi jagada.

«Meil olid siin kohtuvaidlused, mis said läbi peetud,» märkis Krupp. Ta lisas, et vaidluse all olid erinevad tehingud, mida sooviti ümber vaadata, aga pankrotivara seeläbi ei suurenenud.

Kinnitatud tunnustatud nõuetest on suurimad maksu- ja tolliameti 2,6 miljoni eurone nõue, SEB Panga 2,8 miljoni eurone nõue ja Filgate Credit Enterprises Limitedi 1,2 miljoni eurone nõue.

Kohus kuulutas Toomas Rüütmannile kuuluva AS Kommest Auto pankroti välja 2010. aasta alguses. Pankrotiavalduse esitas kohtule ettevõte ise. Ettevõte tegeles Peugeot' autode müügiga.

Toona esitasid võlausaldajad ettevõtte vastu nõudeid kokku 126 miljoni krooni ulatuses. Siis ütles Krupp, et ettevõtte varaks on 150 000 krooni pangakontol.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles