Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium: oodata on jaemüügi kasvu jätkumist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Scanpix

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hinnangul on Eestis jamüügiettevõtete olukord väga hea ja lähikuudel on oodata jaemüügi kasvu, kuid see võib siiski aeglustuda.

Konjunktuuri nõrgenemine lähiriikides ning hõive edasiste kasvuvõimaluste halvenemine näitab, et uusi tarbijaid ei pruugi enam sellise kiirusega lisanduda ning keskmine kasvukiirus pigem aeglustub, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium BNS-ile.

Nii Rootsis kui Leedus oli juuli jaemüügi kasv viimaste kuude kõige aeglasem ning Soomes mahud hoopis vähenesid aastases võrdluses. Kui Soomes majanduse seis paranema ei hakka, siis võib see hakata varsti mõjutama ka Eestis käivate turistide ostuvõimet. Samas turistide üldarv on jätkanud kasvamist, mis omakorda suurendab ka tarbimist.

2016. aasta juulis ulatus jaekaubandusettevõtete müügitulu Statistikaameti andmetel 568 miljoni euroni, kasvades aastaga püsivhindades kaks protsenti. Koos sõidukikaubandusega ulatus kasv kokku 3 protsendini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles