Kõik külastatuimad veebilehed on ümber registreeritud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Loetud päevad enne ümberregistreerimata domeenide ajutist väljalülitamist tehtud seire näitab, et Neti.ee poolt avaldatava külastatavuse TOP 100 nimekirjas olevatest .ee-domeenidest on ümberregistreeritud 100 protsenti.
 


«Domeenide registreerijad on olnud hoolsad ja kellel on oma domeeni vastu huvi, on nime seitsme kuu jooksul ümberregistreerinud.

Tagasiside põhjal registreerijatelt võib öelda, et ümberregistreerimata on tänase seisuga veel mõned üksikud kasutuses olevad domeenid, enamik ümber registreerimata domeenidest on ilmselt omanike jaoks oma aja ära elanud ning ümber registreerimisele ei lähe.

Need muutuvad pärast registrist kustutamist vabaks,» ütles Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Kokku on Eesti Interneti SA-l registreeritud domeene 49 417, millest 11 543 on uusi ja 37 874 ümberregistreeritud vanu domeene. Ümber registreerimata on tänase seisuga veel 40 000 vana korra järgi aastatel 1992 kuni 2010 registreeritud domeenidest.

Ümber registreerimata domeenid lülitatakse 6. veebruaril tsoonifailist välja, mis tähendab, et kuni ümberregistreerimiseni lakkab ligipääs antud domeeninimega seotud veebilehtedele ja e-posti kontodele.

Juhul, kui kahe kuu jooksul (kuni 06.04.2011) ei ole endiselt avaldatud soovi domeeni ümber registreerida, muutuvad ümberregistreerimata domeeninimed vabaks, mis tähendab, et kõigil soovijatel on võimalik neile pretendeerida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles