Juulis näitas tööstustoodang kosumise märke

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson Eesti tehas Tallinnas.
Ericsson Eesti tehas Tallinnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tööstusettevõtted tootsid 2016. aasta juulis kahe protsendi võrra rohkem toodangut kui eelmise aasta juulist. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

Juulis toodeti töötlevas tööstuses protsendi võrra rohkem toodangut kui 2015. aasta samal kuul. Pooled töötleva tööstuse tööstusharudest ületasid juulis eelmise aasta mahtu, teatatas statistikaamet.

Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige puittoodete ja elektriseadmete tootmise kasv. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veel tekstiiltoodete, mootorsõidukite ja mööbli tootmises. Toodang vähenes elektroonikaseadmete, metalltoodete ning masinate ja seadmete tootmises.

Välisturule müüdi juulis 68 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2015. aasta juuliga võrreldes vähenes korrigeerimata andmetel toodangu müük kodumaisele turule kaheksa protsenti ja müük ekspordiks kuus protsenti. 2016. aasta juulis oli 2 tööpäeva vähem kui mullu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti selle aasta juulis tööstuses kokku viis protsenti rohkem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses protsendi võrra rohkem.

2015. aasta juuliga võrreldes toodeti elektrit 44 protsenti rohkem ja soojust üheksa protsenti vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles