Uber puksis Google´i tippjuhi oma nõukogust välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi auto
Uberi auto Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Google´i investeerimisüksuse GV (endise nimega Google Ventures) nõukogu liige David Drummond lahkus paar nädalat tagasi sõidujagamisfirma Uber nõukogust, kirjutab Wall Street Journal.

Väljaande The Information andmetel oli Drummond sunnitud Uberi nõukogust lahkuma, kuna teda ei lastud juba mõnda aega huvide konfliktile viidates nõukogu koosolekutele. Uber ja Google on saanud tõsisteks konkurentideks, kuna arendavad mõlemad isesõitvaid autosid, eesmärgiga hakata pakkuma automatiseeritud sõidujagamisteenuseid.

GV investeeris Uberisse 2013. aastal 250 miljonit dollarit ning sai ühtlasi ka koha ettevõtte nõukogusse. Lisaks on nõukogus vaatlejaliikmeks GV tegevjuht David Krane.

Drummondi lahkumine sarnaneb seitsme aasta tagusele juhtumile, mil toonane Google´i tegevjuht Eric Schmidt oli sunnitud loobuma oma kohast Apple´i nõukogus, kuna nimetatud ettevõtted olid mobiiliplatvormide turul saanud tõsisteks konkurentideks.

Uber ei plaani Drummondi asemele uut nõukogu liiget hetkel nimetada. Praegu kuuluvad sinna ettevõtte tegevjuht Travis Kalanick, globaalne ärijuht Ryan Graves, kaasasutaja Garrett Camp, Huffingtoni meediaimpeeriumi rajaja Ariana Huffington, investeerimisfirma TPG nõukogu esimees David Bondsman, riskikapitalifirma Benchmark partner Bill Gurley, poliitikastrateeg David Plouffe ning Saudi Araabia riikliku investeerimisfondi esindaja Yasir Al Rumayyan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles