Kohalikku värsket toorainet kasutav ligi kaks aastat tagasi asutatud väikeettevõte annab Lääne-Virumaal Huljal kohalikele tööd ja valmistab erilisi, suurtootjatele tehnoloogiliselt ülejõu käivaid lihatooteid.
Matsimokal valmivad suurtootjatele üle jõu käivad lihatooted
Õpingute järel Tallinnas karjääri teinud vennad Jan ja Sten Inno käivitasid Huljal koos isa Aivariga pärast kodukohta naasmist tänapäevase eduka lihatööstuse, mille nimi - Matsimoka - pärineb esiisade talu nimest, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».
«Me peamegi oma eeliseks väiksust, mis võimaldab meil toota lihatooteid viisil nagu seda on tehtud sajandeid,» rääkis Matsimoka lihameister Jan Inno. Traditsiooniliste meetoditega leivakõrvast valmistav Matsimoka annab tööd tosinale inimesele ja kasutab toormena eranditult vaid ümbruskonnast pärinevat liha, andes tööd ka naabruses asuva väiketapamaja rahvale ning ümbruskonna taludele.
Maaeluminister Urmas Kruuse ütles, et seadusandlikku ruumi vaadataksegi parajasti üle, et maal paremini toidu valmistamist ja tarnimist võimaldada, Matsimoka-sarnaste väikeettevõtete laiem levik teisteski maapiirkondades oleks tema sõnul iga maaeluministri unistus.
Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist ja vaata juuresolevast videost.